UV védelem

Új

Vajon tudjuk-e, hogy a természettel való kapcsolatunk utolsó lehetősége: a napfény?

A városban élő ember nem érintkezik a földdel, a természetes vízekkel, nem szív friss levegőt és még a Naptól is eltakarjuk magunkat az egyre növekvő faktorszámú védőkrémekkel.

A kozmetikai ipar forradalma és az növekvő profitéhség belehajszolja az emberiséget egy beteg világba, ahol a D-vitamin hiány és a bőrrák uralkodik. Ma már orvosi kísérletek egyértelműen bizonyítják a 20 faktornál magasabb UV védő képességgel rendelkező napkrémek, olyan komoly vegyi anyagok adagolásával érhetők el, ami már az egészségre káros.

Mi a teendő, ha nem szeretnénk pecsenyepirosra égni az első tavaszi napsütésnél?
Hosszú kozmetikai pályafutásom során ahol a páciensein, akik korán tiszta bőrrel hozzászoktatták magukat a napfény soha nem égnek le és egész nyáron szabad bőrrel mehetnek a napra. Ez több oldalról is hasznos


1) Nem oldunk rengeteg felesleges anyagot vizeinkbe
2) A bőrre felkent napozószer a meleg által megváltozott szerkezettel, szabályosan beleég a bőrbe?!

Mit tegyen, aki mégis hirtelen kell, hogy erős napra menjen?
Természetesen használjon UV védő krémet, akármilyen faktorral a bőr igénye szerint, de ha a bőre hozzászokott az éltető napsugárhoz, hagyja, hogy védőmehanizmusunk szerint szép barnára süljünk, mialatt az egész évre szóló D vitamint is beszerezhetjük!
Különböző bőrproblémák, betegségek, elváltozások mindenképpen magas UV faktorú napvédővel napoztathatók, de magánvéleményem az, ilyen esetben vékony pamutingben menjünk a napra!

 Bártfay Zsuzsanna kozm. mester

Vissza


Ajánló