Kozmetikusokra ható vegyszerek

Új

Sok kolléganő a szakma elhagyására kényszerül súlyos bőrallergia, de asztma és a tüdő megbetegedései miatt is!

Kozmetikai munkám során mindig foglalkoztatott a szépítőszerek anyagok hatásmechanizmusa. Nem csak az a cél vezérelt, hogy egy kozmetikai kezelésnél minnél hatásosabb legyen az eredmény, hanem az is, hogy ránk kozmetikusokra, hogyan hat az a rengeteg vegyszer, amit nap nap után elszenved a szervezetünk.

Sok kolléganő a szakma elhagyására kényszerül súlyos bőrallergia, de asztma és a tüdő megbetegedései miatt is! Vagyis a tenyéren keresztül sok vegyi anyag kerül a szervezetünkbe, de a "belélegzett" illatok is kémiai anyagok, amelyek hatása nem elhanyagolható.
 
Jómagam 18 évig voltam asztmás, ahogy a kozmetikába beléptem szörnyű köhögés fogott el. Mivel az imádott szakmámat nem akartam abbahagyni, két évig tartott míg meggyógyultam. Sokat segített, hogy az üzletekben nem lehet dohányozni.

Miért érdekes ez a történet?
Azt tapasztaltam, hogy magánemberként, csak a lehető legkevesebb krémet, testápolót, napolajat használhatok. Akkor ez most azt jelenti, hogy kozmetikusként lebeszélek mindenkit a szépítő szerekről? Szó sem lehet róla! De talán, ha követjük azt a rendezőelvet, amit már a mesteremtől is tanultam - egy kozmetikai kezelésen belül csak egy célt tűzök ki és minden kozmetikum, amit használok, ennek a célnak a megsegítésére készüljön a kezelésbe. Azaz nem a felhasznált anyagok mennyisége, hanem a mínősége és a hozzáadott tudás számít.

Vissza


Ajánló